Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۰ و برنامه‌های سال آینده این شرکت را در سال جدید تشریح کرد.

 به نقل از بازار سرمایه، روح الله دهقان ضمن تشریح مهم‌ترین اقدامات انجام شده این شرکت در سال ۱۴۰۰ گفت: با توجه به این که در سال ۱۴۰۰ بازار و سامانه‌ها نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشتند، شرکت مدیریت فناوری برنامه‌ریزی خود را بیشتر در حوزه توسعه زیرساخت‌های این مدیریت قرار داد تا از این طریق در سال آتی با بهبود وضعیت بازار و سامانه‌ها با مشکلات کمتری مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براین اساس، در سایت TSETMC که مرجع اطلاع رسانی است توسعه‌های متعددی انجام شده و زیرساخت‌های آن به‌روزرسانی شده است؛ همچنین دیتاسنترهای جدیدی به این سایت اضافه شد تا بتواند بار بیشتری را تحمل کرده و تعداد بازدید بیشتری را پاسخگو باشد.

دهقان تصریح کرد: طی سال ۱۴۰۰، در خصوص افزایش ظرفیت‌های معاملات در سامانه‌های معاملاتی اقدامات زیادی انجام شد تا ضمن افزایش ظرفیت انجام معاملات در سامانه موجود، از تعداد تراکنش‌های بیشتری پشتیبانی شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اضافه کرد: در همین اواخر و با راه‌اندازی معاملات آتی در بورس انرژی بخش عمده این معاملات روی زیرساخت‌های شرکت مدیریت فناوری انجام و به عنوان یک ابزار جدید به بازار معرفی شد.

وی افزود: در سامانه پس از معاملات توسعه‌های متعددی در سال گذشته داشتیم، یکی از بزرگترین اتفاقاتی که افتاد موضوع حذف «کد سرریز» از سامانه پس از معاملات بود. به طوری که سهامداران از این بعد دارایی هایشان اگر از یک مقداری بیشتر باشد، در کدهای متعدد نگهداری نمی‌شود و همه دارایی افراد در یک واحد نگهداری می‌شود. پیش از این، وجود کد سرریز بازار را طی ده سال گذشته دچار مشکلاتی کرده بود که این مشکل حل شد به طوری که در اسفند ماه توانستیم این توسعه را در سامانه پس از معاملات هم پیاده کنیم.

دهقان ادامه داد: طی سال ۱۴۰۰، اقدامات توسعه‌ای روی سامانه فیپیران به عنوان مرجع سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در کشور، انجام و آیتم‌های اطلاعاتی جدیدی به سایت اضافه شد؛ همچنین راهنمای سرمایه گذاری مستقیم به سایت افزوده شد، بر این اساس افراد می‌توانند صندوق‌های مختلف را از نظر آیتم‌های عملکردی با همدیگر مقایسه کنند و انتخاب درستی برای سرمایه گذاری مستقیم خود داشته باشند.

وی توسعه در حوزه زیرساخت‌ها را از دیگر اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۰ برشمرد و گفت: در این سال، سیستم‌های جدید نظارتی مورد بهره‌برداری قرار گرفت؛ این سیستم‌ها هم کارایی بالاتری دارند و هم توان نظارتی ناظر بازار را افزایش می‌دهد که به تازگی در سامان بورس و اوراق بهادار رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اظهار کرد: با رونمایی از این سامانه، وارد یک فضای جدید در حوزه نظارت می‌شویم و ابزارهای جدیدی در اختیار ناظر قرار می‌گیرد که سرعت و دقت بالاتری دارد. این سامانه در سال آینده وارد حوزه رصد فضای مجازی می‌شود که در آن الگوریتم‌ها و هشدارهای مختص نظارت بازار توسعه پیدا خواهد کرد.

دهقان افزود: با توجه به اتفاقاتی که امکان دارد در حوزه فضای سایبری رخ دهد، شرکت مدیریت اطلاعات در سال جاری در خصوص امنیت اطلاعات تمرکز بیشتری داشت؛ تلاش‌ها بر این بود تا با استانداردهایی که پیاده‌سازی می‌شوند، بتوانیم سطح بالاتری از امنیت رابه دست آوریم.

وی با اشاره به مهمترین پروژه‌های این شرکت برای سال آینده، گفت: در سال جدید، توسعه سامانه‌های تحت اختیار در دستور کار قرار گرفته شده است، با توجه به این که سازمان بورس مجوزهای جدید ایستگاه‌های معاملاتی نامک را به کارگزاری‌ها ارائه می‌کند، این سامانه به‌روزرسانی خواهد شد و تکنولوژی آن عوض می‌شود، چون تکنولوژی آن مقداری قدیمی است، ولی با تکنولوژی جدید در حال بازنویسی مجدد و توسعه بهتر است.

دهقان اضافه کرد: در سال پیش‌رو، بنابر نیازهای بازار و معامله‌گران قابلیت‌های جدیدی به سامانه‌های سفارش گیری، مدیریت ارتباطات کارگزاران افزوده می‌شود؛ با توجه به دستور ریاست سازمان در حوزه ابزارهای مشتقه، یکی از برنامه‌های این سال شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، توسعه سامانه‌های بازار مشتقه است تا بتوانیم ابزارهای مشتقه جدید را در بازار تعریف کنیم و نیاز بازار را در این حوزه پاسخگو باشیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران افزود: بهره‌برداری از نسخه‌های جدیدی از بانک‌های اطلاعاتی و سیستم‌های تازه از دیگر برنامه‌های این شرکت در سال جدید است. در حوزه سایت tsetmc نیز سرویس‌های سایتی که ارائه اطلاعات را به طور مکانیزه انجام می‌دهد، بازنویسی می‌شوند و از تکنولوژی‌های جدید در این حوزه استفاده خواهد شد.

دهقان با بیان اینکه پشتیبانی از دیتاسنترها از دیگر اقدامات شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در سال آتی خواهد بود، تصریح کرد: این موضوع در سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و اقدامات موثری در این راستا نیز انجام شد. اما بخشی از عملیات آن باقی‌مانده که امیدواریم در سال جدید بخش‌های دیتاسنتر پشتیبان آن هم راه اندازی شود.

وی تاکید کرد: در سال جدید، در حوزه امنیت کارهای جدیدی تعریف شده که باید انجام شود. در حوزه نظارت بازار، در تلاشیم سامانه‌های جدید نظارتی که قدرت ناظر بازار را برای کنترل و حفظ وضعیت منصفانه در بازار افزایش می‌دهد، ایجاد کنیم.

دهقان تصریح کرد: مهمترین بخش توسعه شرکت نیز به حوزه منابع انسانی باز می‌گردد که می‌توانیم کارشناسان متخصص بیشتری را در اختیار داشته باشیم تا از این طریق درحوزه زیرساخت‌ها به‌گونه قدرتمندتری عمل کنیم.

 

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سال جدید سال ۱۴۰۰ زیرساخت ها سامانه ها انجام شده انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۷۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد